24chasa.bgАнглийски прокурор обясни защо са дали малка присъдаУбиецът на Венцислав Маргинов

...
24chasa.bgАнглийски прокурор обясни защо са дали малка присъдаУбиецът на Венцислав Маргинов
Коментари Харесай

6 г. за убиец на българин? Ударил го само веднъж

24chasa.bg

Английски прокурор обясни защо са дали дребна присъда

Убиецът на Венцислав Маргинов в Англия е наказан единствено на 6 година затвор, защото проверяващите не са разкрили доказателства той да е имал желание да нанесе в действителност сериозна щета на българина. Това стана ясно от изказване на старши прокурор Анджела Роуан. Тя даде обяснение по случая, откакто вълна от отвращение се надига във Англия поради дребната присъда, която известният в Саутпорт престъпник Джеймс Гелинг получи за гибелта на 51-годишния Маргинов.



Джеймс Гелинг

Роуан съобщи, че в началото Гелинг е арестуван за нахлуване, само че откакто Маргинов умира по-късно в болница, му е повдигнато обвиняване и за непредумишлено ликвидиране, за което той се е признал за отговорен. Не е можело да го обвинят за съзнателно ликвидиране, защото не са открити доказателства по българина да са нанасяни продължителни удари, както и те да са траяли, откакто е паднал на земята. Независимо от трагичните последствия това е било нахлуване единствено с един удар, изясни прокурорът.

Гелинг е блъснал Маргинов в лицето, откакто по-рано бандата му е атакувала синовете на сънародника ни Христо и Станимир, както и техен другар. От удара бащата пада на улицата и Христо вижда по какъв начин стартира да тече кръв от носа и устата му. Групата на Гелинг бяга незабавно, само че очевидци издават в кой непосредствен бар се е скрил. Даже един от тях отива с полицейския екип, с цел да може той да бъде разпознат. 



ВЕНЦИСЛАВ МАРГИНОВ

Прокурорът изясни, че наложеното от съда 4-годишно продължение на присъдата значи, че Гелинг ще остане зад решетките 2/3 от избраните 6 година, а освен половината, каквато е практиката. Така той щял да бъде под надзор на органите на реда в продължение на 10 година, през които във всеки миг може да бъде върнат в пандиза при нарушаване.

Това не е първи път, в който наказване на 32-годишния престъпник буди отвращение. Гелинг е осъждан над 40 пъти за 73 закононарушения. Когато през 2011 година получава единствено 12 седмици затвор за нахлуване на някогашната си другарка, депутати от Саутпорт излизат с апел към съдилищата да спрат да издават дребни присъди на серийни нарушители като него.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР